Trenings-studio på lekeplassen

Mange lekeplasser står tomme. Nå oppfordrer Kathrine Vea Johansen i Kvardagstrening voksne og barn å ta lekeplassen i bruk igjen, denne gangen som treningsstudio.

Kathrine Vea Johansen er utdannet pedagog, personlig trener og kostholdsveileder. Men den engasjerte læreren ble utbrent og valgte å gå nye veier. Nå har hun drevet firmaet Kvardagstrening i fire år, der hun instruerer par, familier, grupper og enkeltpersoner i trening, kosthold og livsstilsendring.

Mye av treningene foregår ute, hjemme hos kunden og noe i garasjen som hun har ominnredet til trimrom. Her blir det nok lenge til bilen kommer inn igjen.

Og den ivrige kleppsbuen med klingende Karmøy-dialekt har nok å gjøre. Enkelmannsfirmaet går godt.

Balanse i hverdagen

Kathrine brenner for at folk skal ha god helse og god livskvalitet, føle seg bra nok og ha god selvfølelse, nå sine mål og få en god balanse i en stressende hverdag. Derfor har hun også stort fokus på å trene hodet, i tillegg til kroppen.

Selv bruker hun ofte lekeplasser som arena når hun er personlig trener for sine kunder. Da kan det hende at forbipasserende sender beundrende blikk og lurer på hva vi driver på med, forteller Kathrine.

Hun er opptatt av at folk må ta små skritt for bedre helse. Da kan de gjerne ta turen innom lekeplassen og gjøre noen enkle øvelser.

– Små skritt over lang tid gir gode og varige resultater. Det som ofte skjer er at vi starter med for mye og klarer ikke opprettholde det over lang nok tid eller går raskt leie. Start med en ting. Finn en fast tid. Skriv det ned i kalenderen. Skap en god vane om gangen. Å endre vaner skjer ikke over natta.

– 10 minutter hver dag er mye mer enn ingenting, understreker hun.

Snu det negative raskt

 Om man havner tilbake i gamle vaner, gjelder det å snu så raskt som mulig. Om en har startet å spise av godteriskåla, så trenger en ikke spise opp hele og da har man snudd, smiler Kathrine.

Hun mener det er lurt å sette opp et mål og lage et opplegg i forhold til det. Og da er det viktig å lage et opplegg som fungerer i hverdagen og som en kan gjennomføre over lengre tid.

Her får du noen enkle øvelser du kan gjøre på lekeplassen eller hjemme:

Sikt deg inn på å gjøre 8-15 repetisjoner per øvelse, 2-3 runder.

  • Utfall med bakerste fot i huska (evt på en benk eller annen forhøyning)

Still deg med ryggen til huska. Legg ene foten på. Finn balansen og senk deg rolig ned på foten du står på. Skyv deg opp igjen. Hovedfokus: Lår og rumpe

  • Omvendt-roing i huska (evt under et bord, da gjerne med bøyde bein)

Tenk at du legger deg under huska i en omvendt plankeposisjon. Jo mer parallelt med bakken du er, jo tyngre vil det bli, så stå litt skrått i starten. Spenn setet og hold brystet høyt og stolt. Dra deg opp og kjenn at skulderbladene møtes på toppen. Senk deg rolig ned. Hovedfokus: Øvrerygg og armer

  • Superwoman/mann

Still deg i plankeposisjon i huska. Spenn godt i setet og skyv huska rolig ut. Tenk at du bruker magemusklene for å dra huska inn under deg igjen. Start lett med å stå litt skrått. Hovedfokus: Mage, rygg og skulder stabilisering

  • Step-down

Still deg på en benk/et trappetrinn/kanten av sandkassa. Finn balansen og senk den ene foten rolig ned i bakken, som om du tar et steg ned. Bruk foten du står på på benken til å skyve deg opp igjen. Hovedfokus: Rumpe og lår

  • Pushups på forhøyning

Still deg i plankeposisjon med hendene på huska/benken/kanten av sandkassen. Jo mer parallelt med bakken du er, jo tyngre. Senk deg rolig ned. Spenn godt i magen og setet og skyv deg opp. Hovedfokus: Bryst og armer

  • Sittende sykling

Sitt på kanten av sandkassen, trappetrinn eller på en stein. Len deg lett bakover og løft opp beina. Finn balanse. Støtt deg med armene litt bak deg om du trenger. Strekk beina ut og trekk annen hver inn, som om du sykler i lufta. Hovedfokus: Magemusklene

NB! Se instruksjonsvideo på Facebook.

Legg igjen en kommentar