33 000 følger Lars på Instagram

Fysioterapeuten Lars Zachariassen fra Tu har i løpet av ett år klart å skape sin egen bedrift med ønske om å bedre folkehelsen. Samtidig har han rukket å bli kjendis.

Lars er utdannet fysioterapeut med videreutdanning som kognitiv terapeut. Tidligere jobbet han ved Nærland rehabiliteringssenter med livsstilsendring.

Men den unge og aktive jærbuen hadde lyst til å gjøre mer i forkant og etterkant for pasientene. Derfor tok han steget helt ut og satset for fullt på egen bedrift for litt over et år siden.

Målet var å kunne leve av å skape bedre folkehelse, inspirere og motivere folk til livsstilsendring gjennom foredrag, trening, coaching, blogg, idé- og konseptutvikling.

Gikk så det suste

I løpet av det første året som selvstendig næringsdrivende har han holdt 73 foredrag, passert 33 000 følgere på Instagram og 11 000 på Facebook. Nye Facebook- og Instagramposter og blogger publiseres i stort tempo og svært mange liker det han publiserer.

– Jeg har ikke noe mål om å bli landets mest leste blogger. Det er viktigere at de som leser det sitter igjen med noe.

Mizuno som selger sportsklær og sko har engasjert Lars som innholdsansvarlig og plattformutvikler i sosiale medier. Han har også blitt «ambassadør» for andre merker som for eksempel Polar, GoPro, Bjørn Dæhlie og Camelbak.

– Jeg hadde egentlig en drøm om å jobbe med toppidrettsutøvere. Det virket veldig interessant. Men så viste det seg at hverdagsmennesker er langt mer interessante. Nå jobber jeg med å nå ut til de som har størst behov for en helseendring. Det er meningsfullt, smiler Lars. Og han smiler ofte.

Høsten 2018 nådde han flere store mål. Han fikk jobbe med store nasjonale organ og aktører som direkte vil påvirke folkehelsa. Og foredrag ble holdt i et rasende tempo. På det meste fire stykker i løpet av en dag. Lars var også i riksdekkende aviser, radio og TV og fikk prate om det han brenner for.

Når ut med budskapet

De mest aktive bloggerne kan publisere flere poster til dagen. Lars publiserer rundt 3-5 hver uke.

– Jeg har ikke noe mål om å bli landets mest leste blogger. Det er viktigere at de som leser det sitter igjen med noe. I utgangspunktet ikke svarene, men noe som gjør at de kan jakte på egne svar. Så lenge jeg skaper ærlige, opplysende og engasjerende innhold, håper jeg interessen for å lese tekstene øker.

– Synes du det er vanskelig å finne kreative vinklinger rundt samme tema?

– I utgangspunktet ikke, da jeg har mye og formidle. Når det gjelder bilder ønsker jeg å uttrykke meg mer på det viset, men tiden har ikke strukket til. Foto/video er noe jeg vil prioritere langt høyere i 2019. Og jeg er overbevist om at det er nyttig å bruke andre mennesker jeg er i kontakt med for å skape bedre og mer variert innhold.

– Det du poster er noen ganger ganske privat. Hva tenker du om det?

– Jeg ønsker å være personlig, ikke privat. Å finne en balansegang her kan være utfordrende. Jeg ønsker å kjempe for saken, men forstår at høye lesertall ofte henger sammen med meg som person. Samtidig mener jeg det er avgjørende å være ærlig, tydelig og direkte. Ved å fortelle om mine kamper fra mitt ståsted, tror jeg på normalisering, ufarliggjøring og lavere terskel for dialog rundt temaene. Det viser seg også tydelig, og er et direkte mål med bloggen for selskapet, sier Lars.

Nærmet seg veggen

Vinteren 2018 toppet det imidlertid seg. Tempoet ble for høyt og den topptrente inspiratoren begynte å få symptomer på utbrenthet. Gradvis sluttet han å glede seg over ting han alltid hadde gledet seg over tidligere. Overskuddet og matlyst forsvant. Tidsfrister som alltid hadde vært motiverende, ble stressende. Og plutselig kunne han begynne å gråte, helt ut av det blå.

– Jeg måtte sette opp en ny prioriteringsliste med meg selv og familien først, forteller Lars. Så fikk heller venner og arbeid komme i andre rekke.

– Dersom jeg ikke prioriterer meg selv vil det gå ut over alt det andre, understreker han. Nå mener jeg å ha funnet en god balanse og er mer motivert enn aldri før til å skape endring.

Tøff jobb å beholde helsa

– Har du noen generelle råd å gi til den som har lyst å komme i gang med trening?

– Finn en aktivitet som på sikt er noe du kan trives med. Begynn forsiktig og ta heller små skritt om gangen enn å starte overambisiøst og gå lei etter kort tid. Tren tidlig på dagen eller etter jobb, det er ofte vanskeligere å komme i gang om kvelden. Frykt ikke for å mislykkes og se dum ut. Viljestyrke er også en muskel som må trenes, legger han til.

Lars ser gjerne at idrettslagene også skaper et tilbud for voksne og de som faller utenfor, samtidig som de har et tilbud for de som ønsker å delta/satse på en idrett.

Selv jobber han blant annet for at treningsstudioene skal ha en lavere terskel og samarbeide med kommunale og statlige tilbud. De mister mange kunder med i hovedsak å markedsføre seg med solbrune og veltrente kropper, mener han.

Legg igjen en kommentar