AK-Maskin forventer å bli dobbelt så store

Nye lokaler og flere ansatte. AK Maskin på Klepp stopper ikke der. De forventer å øke mye i løpet av de neste årene.

Traktor-forhandlerne samler seg på Klepp. Fra før er Felleskjøpet, EIK senteret og Akershus Traktor på plass. I mai åpnet AK-Maskin dørene i et flunkende nytt bygg, kun et steinkast fra Felleskjøpet.

– Kjempekjekt og kjempefornøyd. Vi har fått det akkurat som vi ville. Utgangspunktet til bygget tegnet vi selv, sier daglig leder Einar Salte, billakkereren som for tre år siden overtok roret i AK-Maskin.

Helt vekke fra billakkering klarer han ikke å holde seg og er en av eierne bak billakkeringsverkstedet Adrett på Ree utenfor Bryne.

God plassering ved riksvei 44

Salte er kjempefornøyd med den nye plasseringen. På Nærbø lå de litt bortgjemt. Her er fasaden godt synlig fra riksvei 44.

– Ikke bare er vi mer synlige. Jeg har også tro på at vi vil merke god effekt av at vi nå er i et område med flere forhandlere. Traktor-kundene vet at de vil finne et godt utvalg på Klepp og reiser hit når de skal kjøpe traktor eller utstyr. Vi har allerede merket en stor økning av folk i butikken. Rundt 50 prosent av de som kommer inn i butikken er nye ansikter, sier han.

Oppmerksomheten rundt flyttingen og at Ålgård Landbrukssenter gikk ut av AK-kjeden gav 30 prosent omsetningsøkning 4. kvartal i fjor. Og omsetningsøkningen har bare fortsatt i år. Salte forventer at de om 2-3 år har doblet omsetningen.

– Hvordan skal dere klare det?

– Vi må bli best på service og oppfølging. Drivkraften er å bli bedre enn de andre. Konkurransen er hard, men det er positivt med konkurranse og den gjør at alle skjerper seg, sier han og legger til at Felleskjøpet var en av de første som kom bortom med blomster i anledning nyåpningen. Det satte han stor pris på.

Nybygget har gode og hyggelige verkstedlokaler.

Småmaskiner i skuddet

AK-maskin er forhandler av Case og New Holland traktorer, Mulitvogn småmaskiner, Husqvarna, Foss-Eik hengere og diverse produsenter av annet landbruksutstyr.

– Når vi snakker om trender så ser vi at flere tar i bruk småmaskiner til arbeid for eksempel inne i driftsbygningene. I tillegg er det en økning i salg av mindre og lettere traktorer fra 75 til 170 hk. Flere har blitt opptatt av dette med marktrykk. Og så er en mindre traktor mye hendigere, forteller selger Tor Egil Rosland.

AK-maskin har 11 ansatte. Fem er på plass i verkstedet.

Bildetekst hovedbilde: Daglig leder Einar Salte og selger Tor Egil Rosland har god oversikt over de nye butikklokalene fra mesaninen utenfor kontorene.