Torland Autolakk utvider etter fin vekst

Torland Autolakk på Nærbø døper om bedriften til Torland Auto og satser på videre vekst.  

Nå har det blitt en del år siden18 år gamle Paul Eirik Torland begynte med å lakkere traktorfelger og diverse på kveldstid.

– Jeg har alltid likt å se at gammelt og stygt bli fint. Da jeg var ten-åring likte jeg for eksempel å restaurere mopeder, forteller Paul Eirik.

Interessen førte til at han begynte å lakkere på hobbybasis. Hobbyen utviklet seg til å bli noe mer. Etter endt arbeidsdag i AK-maskin på Nærbø tok han turen over i nabobygget der han leide et lokale og startet med lakkering av traktorfelger, ABB-roboter og diverse. I 2010 tok han steget ut og etablerte egen bedrift.

Paul Eirik hadde ingen utdannelse i lakkering og måtte lære seg alt selv fra grunnen av.

– Jeg har lært på den harde måten og gjort alle feilene det går an å gjøre. De første årene med egen bedrift var harde, så jeg er glad jeg fikk bo i et gammelt hus på garden til farmor, smiler han.

Det gikk en stund før den hardtarbeidende unggutten kunne ta ut lønn. Men bedriften vokste hvert år og i dag er de fire ansatte fordelt på 3,5 årsverk. Omsetningen har passert 7 millioner og i 2017 ble de kåret til gasellebedrift på grunn av den fine omsetningsøkning over flere år og positive resultat.

– Det tok først skikkelig av da vi fikk avtale med Bilservice i Egersund om skadelakkering, forteller Paul Eirik.

En fast avtale gav trygghet.

I mange år har han hatt 16 timers arbeidsdag. Nå har han imidlertid begynt å roe seg ned og jobbe kortere dager.

Pusser opp for nysatsing

For tiden holder Paul Erik på med å pusse opp bygget for å satse mer og ha flere bein å stå på. Utvendig har bygget fått svart drakt, mens det innvendige som kundemottak og kontor gjenstår.

I 6-7 år har de drevet med bilglass i Riis bilglass-kjeden som nå går over i Ryds bilglass-kjeden. 10 person- og varebiler leier de ut som partner i Avis bilutleie og det siste året har de blitt medlem av Superdekk-kjeden.

– I tillegg skal vi satse mer på bruktbilsalg. Tanken er at vi skal kjøpe opp biler med karosseriskade fra forhandlere og fikse de opp her hos oss.

Utvidelsen av driften gjør at han velger å bytte navn på firmaet til Torland Auto.

– Vi satser på å gi kundene kvalitet og god service. Og så skal vi ha mye lavere priser enn merkeforhandlerne, sier Paul Eirik.

Bildetekst hovedbilde: Paul Eirik Torland er selvlært billakkerer med suksess. Nå pusser han opp bygget for å satse mer på bruktbilsalg, dekk og bilglass i tillegg til lakkeringsjobbene.

Legg igjen en kommentar