Tredobler omsetningen i en usikker bransje

Pila peker bare rett oppover for dinbruktbil.no på Klepp. På tre år er omsetningen tredoblet. Det er imponerende i et usikkert marked der andre sliter.

Dinbruktbil.no satser på en god miks av bensin og dieselbiler i prisklassen mellom 50-150 000 kroner. I tillegg har de utvidet med utleie og salg av brukte bobiler. Nå håper de også å få et agentur på nye bobiler.

– Vi har vært heldige med våre innkjøp og vi har mange gode venner som hjelper oss, sier Tommy Alvern og Kim Roger Bjørnø.

De to har lang erfaring fra bilbransjen og eier hver sin aksjepost i firmaet. I løpet av tre år har de gått fra 6 til 20 millioner kroner i omsetning.

Men det skal mer enn flaks til for å selge bruktbiler i et marked der el-bilene stadig tar større plass.

– Vi har valgt å ikke satse på brukte el-biler. Det er vi glade for, fordi vi ser at brukte el-biler har et større verdifall enn først antatt.

40 prosent av salget går til kunder utenfor fylket.

Mer bobil

Dinbruktbil.no selger rundt 150 enheter i året. I 2018 var 21 av disse bobiler. Det tallet ble passert i løpet av sommeren, så i år blir det en god økning. Bobilmarkedet er brennhett, så her vil de satse mer. Tommy har god erfaring med salg av bobil.

– Vi legger vekt på at kundene skal gjøre et trygt kjøp hos oss uansett hvilken bil de kjøper. Derfor setter vi ut arbeid som vask og polering, EU-kontroll, lakkering, reparasjoner, service og fuktkontroll av bobil til andre bedrifter.

– Diagnostisering og feilsøking er det eneste vi gjør selv, sier Kim Roger som har 20 år med bilmekanisk erfaring.

Tommy legger til at de også legger stor vekt på å ta gode bilder av bildene og ha gode informative annonser. Av samtlige biler tar de mellom 20-30 bilder.

– 40 prosent av salget vårt går til kunder utenfor fylket. Derfor er det viktig at vi tar mange bilder slik at de kan få et godt inntrykk av bilen på nettet, sier Tommy.

Dinbruktbil.no har nå også opprettet egen avdeling i Porsgrunn.

– Det var litt tilfeldig. Jeg har en nevø der nede som hadde behov for arbeid. Jeg spurte om han var interessert i å selge bil for oss, og dermed var vi i gang, smiler Tommy.

Bildetekst hovedbilde: Kim Roger Bjørnø og Tommy Alvern kan glede seg over kraftig vekst i bruktbilsalget deres. Nå satser de også på bobiler.

Legg igjen en kommentar