Gründeren: Tore Myrstad

  • Navn: Tore Myrstad
  • Alder:29
  • Bosted: Kvernaland
  • Bedrift: Fotograf Tore Myrstad

Kort fortalt – hva er din gründerbedrift?
– Jeg driver et fotostudio på Kleppe. Leverer bilder til private og bedrifter både i studio og på location.

Hvor lenge har du jobbet med dette?
– Jeg startet for fullt i mai 2017. Men har fotografert siden 2005 og semiproft siden 2013.

Hvor kom ideen fra?
– Ideen om å åpne mitt eget studio kom i fra et ønske om å drive for meg selv etter endt utdannelse. Jeg har vært borti studiodrift tidligere og følte at dette var noe jeg kunne klare. Det å ha mitt eget studio i stedet for å bare gjøre freelance-arbeid følte jeg kom til å gi meg en større troverdighet som fotograf. Jeg var også inne på tanken om å bli med i et studiokollektiv i Stavanger. Men så tenkte jeg hvorfor skal jeg etablere meg i byen, når den plassen jeg vokste opp trengte de tjenestene jeg kunne tilby?

Hva var de første skrittene fra idé il oppstart?
– Lokalene var det første jeg begynte å se etter. Jeg visste jeg ville ha noe sentralt på Kleppe og det fant jeg. Nå holder jeg til i samme bygg som Håland Kjøtt og Blomsterkvasten. Utleier var veldig grei og jeg tok over tre måneder etter jeg fant lokalene første gangen. Siden jeg hadde jobbet med studio før for andre visst jeg godt hva jeg trengte av plass og utstyr.

Hvordan har du jobbet videre med dette?
– Jeg har ønsket en relativ rolig vekst. Jeg lærer mye mens jeg holder på og vil bruke tid på gjøre research og tester for de jobbene jeg får. Jeg vil heller jobbe sakte og sikkert enn å være et stjerneskudd som brenner seg ut.

Hva skal du gjøre fremover?
– Jeg er for tiden hjemme på dagtid sammen med min datter siden jobben tillater at jeg legger arbeidstiden til kvelder og helg. Videre ønsker jeg å knytte sterkere bånd til lokale bedrifter, lag og foreninger.

Hva er målet med bedriften på lang sikt?
– Jeg håper at studioet mitt skal bli en institusjon på Klepp. Hvor alle som trenger gode bilder av folk kan komme til meg og få et godt produkt. Etterhvert håper jeg å utvide lokalene mine og muligens ha ansatte som utfyller meg, eller som tilbyr helt nye tjenester til kunden. Jeg gleder meg til å for første gang fotografere i et bryllupet til en jeg hadde ettårs-fotoet til. Det er mange år til ennå, men jeg har ingen planer om å gi meg før jeg må.

Hvilke egenskaper synes du er viktig for en gründer?
– Stå på vilje. Å være villig til å ha noen harde år. Både med arbeidsmengde og lønn. Også det å vite at en aldri er utlært, verken på det tekniske, administrative og for meg som fotograf: det kunstneriske.

Hva er kjekkest med gründertilværelsen?
– Å kunne velge arbeid selv. Både det å gi jobber som ikke passer meg videre, men også det å kunne sette av tid til jobber som jeg ikke nødvendigvis tjener penger på der og da. Men som kan føre til at jeg får tatt bilder jeg ønsker selv.

Og det mest krevende?
– Å passe sine egne tider. Siden jeg nå er hjemme med datteren min på dagen blir det av og til noen sene kvelder. Jeg mister tid med venner og ikke minst min kone. Det er litt som å jobbe motsatte skift.

Hva er dine beste tips til andre som har en idé de vurderer å gjøre til bedrift?
– Bruk god tid. En trenger ikke hoppe ut i det 100% fra start. Bygg opp din egen kompetanse og nettverk til et høyt nok nivå til å drive firma først. Bedre å lykkes to år senere, enn å mislykkes på den første bølgen av en idė. Forskning viser at de bedriftene som lykkes best ofte har de eldste gründerne. Jeg vet at hvis jeg hadde prøvd meg på dette for 10 år siden hadde jeg ikke hatt selvdisiplinen til å klare det selv.

 

Legg igjen en kommentar