Spinnvill kamp om radio-lytterne

God driv i produksjon av radio-reklame til tross, nå føder SpinnWill AS fra Kvernaland et datter-selskap, Radio Vest, som skal kjempe om radio-lyttere på DAB fra Bergen til Flekkefjord.

Det er seriegründer og humorist Tom Weum og radioman William H. Olsen som står bak den spennende nysatsingen som allerede er på luften når Næring på Jæren slippes i postkassene.

Med seg som radiopratere har de fått, tidligere mårenmann i Jærradionen, Bjørnar Berg og Runar Kvant. Sistnevnte har vært radiostemme i P4 og P5. Kvant kommer nå fra en salgssjefstilling i Sola Strand hotell, men fikk lysten til å traktere mikrofonen igjen sammen med gode venner.

På salgssiden er Hilde Rolfsen allerede godt i gang med innsalget av annonser. Responsen fra næringslivet som partnere og annonsører har så langt vært over all forventning. Den nye radiostasjonen har blitt tatt imot med åpne armer.

– Det har vært helt vilt. Vi hadde ikke regnet med å selge noe før vi gikk på lufta. Men allerede uka før vi startet opp har vi solgt over all forventning og fått med oss gode partnere som Circle-K, Coca-Cola og El-kjøp, smiler Tom Weum.

Han skal fungere som daglig leder for Radio Vest, i tillegg til engasjementet i SpinnWill AS.

Lage kvalitetsradio

Målet er å lage kvalitetsradio med full oversikt over regionen.

– Å bygge en riktig musikkprofil er en ekstremt vanskelig jobb. Dette vil vi bruke mye tid på, og vi vil etablere et eget musikkråd, forteller William.

Han kan love at du skal slippe å høre de samme 80-talls sviskene om og om igjen i løpet av en dag. En tanke er at det skal bli mange sanger som det er lett å synge til.

Når radiolytterne er på vei til og fra jobb satser de på å ha full aktivitet i studio med intervjuer, småprat, føre- og trafikkmeldinger i samarbeid med Statens Vegvesen, politiet og lytterne. Radiosendingene skal kobles sammen med god aktivitet på sosiale medier.

– Hvordan skal dere bygge opp lytterskaren?

– Vi skal ha en del aktiviteter i samarbeid med Circle-K stasjonene, El-kjøp og flere. I tillegg skal vi engasjere mulige lyttere via sosiale medier.

Intervjuer og god radiodrøs blir det mye av. Etter hvert regner de med å utvide staben, kanskje først og fremst med en selger til.

Begge to er spent på mottakelsen hos radiolytterne.

Møttes hos konkurrenten

William er oppvokst med lokalradio i Askim. I et lite lokalsamfunn på 15 000 innbyggere var det tre aktive lokalradioer. Her fikk William god opplæring og erfaring. I 2010 flyttet han til Nærbø og begynte å jobbe i Jærradioen som markedskonsulent, programleder og reklameprodusent.

Hos Jærradioen møtte han Tom Weum som var sporadisk innom og leste inn reklamesnutter.

– Det var kjærlighet med første blikk, ler de to.

Vennskapet utviklet seg, og i mars gikk de sammen om å starte SpinnWill AS.

– Da jeg sluttet med radio i 2016 dannet jeg et enkeltmannsforetak for å produsere radioreklame for andre radioer i Norge. Firmaet mitt vokste og jeg fikk forespørsler fra lokalradioer over hele landet om å lage radioreklame. Jeg kom til et punkt der jeg trengte hjelp. Tom har jobbet med reklame før og hadde lyst til å være med. Det var veldig kjekt, for nå «dunker vi hodene våre sammen» så kommer det ut mye gøy, spesielt når det gjelder idéskaping, sier William.

SpinnWill AS fikk en god utvikling og de to gründerne har tatt ut full lønn fra dag en. Hele sommeren har gått til radiojobbing.

Tom Weum har levd av å være komiker og musiker i 20 år. Loftet i Kvernaland samfunnshus har vært fødestue for flere firmaer han har vært med på å starte. Om det er den gode vaffelukta som siver opp fra pensjonisttreffene i etasjen under som vanner kreativiteten, er usikkert. Sikkert er det i hvert fall at det skjer mye spennende i disse lokalene.

– Hva var det som satte dere på radio-ideen?

– Vi laget en såkalt «teaser» på et radioprogram kalt Poptoppen som vi skulle selge inn til forskjellige lokalradioer. Salget gikk ikke så godt. Men en av kundene spurte hvorfor vi ikke heller startet opp egen radiostasjon istedenfor å lage kun ett program. Dermed begynte ballen å rulle, smiler Tom.

Bildetekst hovedbilde: Tom Weum (t.v.) og William H. Olsen blåser liv i Radio Vest navnet. Nå skal det lages god lokalradio fra Jæren.

Legg igjen en kommentar