Jæren Maxitaxi tar store steg

I løpet av de to siste årene har Jæren Maxitaxi AS investert i åtte nye minibusser og tre nye turbusser.

– Jeg har alltid sagt at jeg ikke skulle ha mer enn 12 biler. Nå har jeg 22 biler og 32 ansatte, riktignok noen på deltid, ler Morten Jonassen. Han er eier og daglig leder i Jæren Maxitaxi AS som også består av Dalane Maxitaxi AS, Dalane taxisentral og Time taxi.

Med entusiasme og iver har han over flere år bygget opp tur- og taxiselskapet på Nærbø til å bli en betydelig persontransport-leverandør.

Siden Morten ble daglig leder for bedriften, har de i gjennomsnitt økt med et kjøretøy i året. Nå har de til sammen 15 minibusser, 4 store turbusser og 3 personbiler og mønstrer en motivert gjeng med sjåfører. Omsetningen har passert 18 millioner. De fleste årene har det vært gode pluss-tall i regnskapet, men i 2018 havnet de på minussiden etter store investeringer.

Da bedriften startet opp hadde de mest kjøring for skoler og barnehager. I dag har de blant annet ni løyver i Hå, kjøring i Dalane og syketransport i Hå, Egersund og Lund. I august fikk de også løyver i Moi.

Da de i 2017 startet opp med kjøring i Egersund kjøpte de inn fem nye minibusser.

Turbusskjøringen er i stor grad for Boreal, og ofte må de steppe inn for tog som står stille. Oppdragene med buss kan også være på andre kanter av landet. Så Jæren Maxitaxi’s slogan «ME Æ ADLE VEIE» passer godt.

Mange lange dager

I mange år har Morten hatt 12 timers arbeidsdag. For han er taxi- og turkjøringen en livsstil, og ofte kjører han om morgenen og sitter på kontoret og jobber om ettermiddagen.

– Det er en utfordrende bransje med små marginer, understreker Morten.

Fram til de hadde 12 biler styrte han all kjøringen fra bilen selv. I desember 2016 fikk datteren full stilling i firmaet.

– Det var aldri meningen at jeg skulle begynne hos far. Men jeg begynte å hjelpe litt til, og så ble det bare mer og mer etter hvert, smiler Jannicke.

I vekst hele tiden

Forløperen til Jæren Maxitaxi AS er Klepp turvognservice som ble startet av faren Sigmund og fire andre i 2006. I 2007 kom Morten inn som daglig leder og etter hvert kjøpte han og faren de andre ut. I 2013 kjøpte han så ut faren.

Firmaet har vært i vekst nesten hele tiden, men noen år har stegene vært større enn andre.

– Hva er årsaken til den store veksten?

– Vi er lett tilgjengelige for kunden, møter opp i tide, kjører fint, har fint arbeidstøy og rene biler. Og så har vi selvfølgelig de kjekkeste sjåførene, smiler Morten og legger til:

– Vi arbeider med kvalitet i en bransje der det finnes mange useriøse aktører.

I tillegg legger Morten vekt på at de sier ja til det meste av kjøring. Å si nei betyr tapt fortjeneste.

I 2007 flyttet de bedriften fra Klepp til Nærbø og fikk kontor i kjelleren av bygget til Paul Ådnesen i gamle Nærbø sentrum. Nå har de flyttet inn i nye lokaler som de leier i Borhaug industriområde.

Bedriften har blitt miljøfyrtårn som for dem blant annet betyr instrukser i forhold til avfall, sikkerhet, kursing og ikke tomgangskjøring.

Bildetekst hovedbilde: Morten Jonassen har fått med datteren Jannicke til å organisere kjøring og ta kontorarbeid i Jæren Maxitaxi AS. Her foran en av de siste investeringene, en helt ny turbuss.

Legg igjen en kommentar