Best på dødballer

Nå er det bare å finslipe frisparkfoten. Klarer du å treffe hode til figuren av Jo Åge Undheim fire ganger i løpet av fem forsøk, ja da vinner du en fotballtrøye.

Om du studerer sidene i Næring på Jæren med nye bedrifter kan du finne noe morsomt innimellom.  Firmanavnet; Frisparkkongen, pirret nysgjerrigheten vår.

– Bedriften ble til i et godt selskap og over et glass vin, smiler Jo Åge Undheim som selv har en fotballkarriere i Rosseland BK. Med seg på laget fikk han sin gode venn og tidligere midtstopper på Vaulen, Jone Halvorsen.

Ingen av de to kan skryte på seg å være frisparkspesialister. Men Jo Åge ymter frempå at innleggene hans fra venstrekanten i Rosseland ikke var så aller verst.

Prototypen til utstyret ble til i hagen til Jo Åge, og ungene storkoste seg med den. Ideen vokste. Hvorfor ikke lage til noe som andre også kunne ha glede av, både barn og voksne? Sammen gikk de i gang med å pønske ut et konsept.

– Vi kunne jo kjøpt noe konkurranse-oppblåsgreier fra Kina. Men det er mye kjekkere å utvikle noe selv, sier Jone.

Det hele går enkelt og greit ut på at deltakerne fra distanse skal skyte ballen slik at den treffer rett på hodet til en figur av Jo Åge i fotballdrakt. Et riktig treff gjør at figuren vipper og legger seg vannrett. Klarer du fire treff med inntil fem baller, vinner du en fotballtrøye. Det er ikke lett, så her er det bare ned på fotballbanen å trene.

– Vi satser på å være til stede på store idrettsarrangement. Og så kan vi leie ut utstyret til utdrikkingslag, barneselskaper, firmafester og andre arrangementer. Vi regner ikke med å tjene store penger på det. Det er først og fremst en hobby og noe vi gjør sammen for gøy, smiler de to fotball-entusiastene.

Klarer de å få igjen pengene som de har lagt ut på utstyret er de fornøyd. Resten er ren bonus.

Bildetekst hovedbilde: Jone Halvorsen og Jo Åge Undheim har utviklet utstyr til en artig frispark-konkurranse. Bedriften Frisparkkongen er bare en hobby og kompisene satser først og fremst at den skal bidra til mye lått og løye.

Legg igjen en kommentar