Spennende vekst for Depro

Med ordreboka full av utfordrende oppdrag fosser Depro AS på vei mot en ny omsetningstopp. I løpet av 2019 skal en rekke nye ansatte på plass i kontorer og verksted.

Det er full aktivitet i det flotte industribygget til Depro AS på Håland industriområde utenfor Bryne. De ansatte jobber iherdig for å få ordrene unna.

– 2019 blir utrolig spennende for oss. Vi har en enorm mulighet. Så nå legger vi grunnlaget for en stor vekst. Jeg er heldig som får være leder for en slik bedrift med en unik bedriftskultur. Det er virkelig kjekt å gå på jobb for tiden, smiler Kåre Stokkeland.

Den engasjerte lederen kunne ved årsskifte notere 141 pågående leveranser fordelt på 37 kontrakter med 26 kunder. 80 prosent av leveransene går til utlandet.

Store kunder som nevnes er BHGE, National Oilwell Varco, Aker og Equinor.

– Vi har et bredt spekter av kunder. Og vi opplever at kundene våre ønsker at vi skal gjøre det godt og utvikle oss enda mer fordi vi er viktige for dem. Derfor har vi et meget godt samarbeid.

Forretningsutvikler Kenneth Olsen og daglig leder Kåre Stokkeland. Foto: Øyvind Hagen.

Ny og høyere topp

I 2013 var aktiviteten på topp hos Depro. Omsetning passerte 186 millioner og de bestemte seg for å investere i et fire ganger så stort bygg, nytt ERP-system og nye maskiner.

Så kom oljenedturen.

– Hadde ikke oppgangen kommet så raskt, så hadde vi fått det tøft. Nå drar vi imidlertid en stor fordel av investeringene og er godt rustet for veksten som kommer, forteller Kåre.

Dersom ikke spesielle ting skulle skje internasjonalt ser han for seg at Depro vil nå en ny og høyere topp innen 3-5 år. Allerede i løpet av 2019 kan de passere forrige omsetningsrekord.

– Fra dag 1 har vi hatt eiere som er villige til å investere for at Depro skulle kunne være best. Vi har alltid fått lov til å investere smart for å sikre best mulig konkurranseevne. Det er en annen måte å tenke på. Men det gjør at vi nå er klar for stor vekst og kan mangedoble omsetningen.

Tobias Bjorland Henriksen monterer. Foto: Øyvind Hagen.

Skal forebygge ny nedtur

At det før eller siden kommer en ny oljenedtur, det er Depro nokså sikre på. Derfor har de ansatt Kenneth Olsen som forretningsutvikler. En av hans hovedoppgaver er å se på mulighetene i andre forretningsområder som for eksempel akva-kultur, deep sea mining og ny energi. Hovedtanken er at Depro skal ha mer enn et oljebein å stå på.

I tillegg kommer de til å ha mye å gjøre med vedlikehold av det utstyret de allerede har levert.

– Oljesektoren blir viktig i mange år framover. Men vi skal planlegge på kort og lang sikt for å klargjøre bedriften for framtiden og industri 4.0 slik at vi kan unngå en ny nedtur, sier Kenneth.

Arne Hodne og Tommy Andre Liland planlegger neste prosekt. Foto: Øyvind Hagen.

Unik bedriftskultur

Selv om spesielt slutt av 2018 ble hektisk i Depro, vitner et sykefravær på 0,8 prosent om et stabilt og ivrig personale som liker å gå på jobb.

Kåre kan ikke få fullrost sine ansatte nok.

– Det er lett å være leder for en slik gjeng. Det er utrolig hvor engasjerte de er. Alle tar ansvar og jeg slipper å gå ned i detaljene. Når det er travelt bretter alle opp ermene og står på. I tillegg er jeg heldig som har dyktige mellomledere, forteller han.

I løpet av høsten har de ansatt fem nye medarbeidere. Nå har Depro 36 ansatte og 7 innleide. Men det kan fort bli flere. I løpet av 2019 har de planer om å ansette 10-12 nye prosjektledere og planleggere, kanskje helt oppi 20. Etter det ser de for seg å ansette flere, gjerne med spisskompetanse innen elektro og kontrollsystem.

– Vi er heldige. Depro er en ettertraktet bedrift. Det er mange som ønsker å jobbe hos oss. Derfor har vi ikke hatt behov for å søke etter folk. De har kommet av seg selv, forteller Kåre.

Han legger til at om en har rett kompetanse og tror de kan passe inn i Depros bedriftskultur, så er det bare å komme innom med sine papirer.  

Depro AS:

  • Depro AS ble startet i 2005.
  • Målet var å skape Jærens beste arbeidsplass, samtidig som en skulle være best i innenfor det segmentet en arbeidet i.
  • I 2013 ble det investert i nytt bygg på 5500 m2 med kontorer, verksted, testbasseng og testområde. I tillegg ble det investert i nye maskiner og nytt ERP-system. Omsetningen passerte 186 millioner.
  • I 2018 er omsetningen i overkant av 100 millioner. Rundt 40 millioner ble brukt til innkjøp av produkter og tjenester fra lokale leverandører.
  • Bedriften har 36 ansatte og 7 innleide.
  • Bedriften opplever en sterk vekst for tiden.
  • Typiske leveranser: Produksjon og sammenstilling av egne og kunders produkter, prototyper, vedlikehold, oppgradering og testing.

Bildetekst hovedbilde: Eivind Storhaug og Tobias Bjorland Henriksen monterer sammen et ROV operert Torque Tool som har elektronisk avlesning på tiltrekningsmoment og antall turn. Foto: Øyvind Hagen.