Glassfiber Produkter AS samler virksomheten i nytt bygg

Med fordeler som lav vekt, ingen korrosjon, el-isolasjon og god styrke inntar glassfiber områder som metall har dominert totalt.

For fem år siden tok prosjektleder Magnar Stangeland steget fra oljeservice til faren, Elling, sin lille glassfiberbedrift med to ansatte.

Kombinasjonen ungt friskt pågangsmot og senior sin erfaring og kjemikunnskap har vist seg å være suksess. I dag teller bedriften åtte ansatte og er i fint driv.

WC brikker i resirkulert glassfiber.

I år runder Glassfiber Produkter AS 20 år og fornyer logo, hjemmeside og samler seg i et nytt bygg som er under oppføring på Øksnevad industriområde.

– Nå har vi tre lokasjoner, en på Foss-Eik, en på Orstad og en på Øksnevad. Vi ser veldig fram til å samle alt i ett bygg, sier Magnar.

Han forteller entusiastisk om de mange fordelene til produkter av glassfiber.

– Folk kjenner ikke til alt en kan bruke glassfiber til. Vi kan lage alt fra rekkverk til dører. Alt som bygges i tradisjonelle materialer, kan også bygges i glassfiber

Ny kappsag for glassfiber.

Hovedproduktet er imidlertid gitter-rister i ulike farger og med ulik styrke.

De fleste delene blir produsert i Kina. Så blir de kuttet til og montert sammen til ferdige produkter i lokalene på Foss-Eik.

Inn i fiskeoppdretts-anlegg

I mange år har bedrifter innen olje og gass vært Glassfiber Produkter beste kunder. De senere årene har de fått store bestillinger fra landbaserte fiskeoppdrettsanlegg.

– Fiskeoppdrett bruker mye sjøvann og installasjonene er svært utsatt for korrosjon. Derfor kan det være en fordel å bruke glassfiber til broer og rister i forhold til metall, mener Elling som er utdannet kjemiingeniør fra NTH i Trondheim.

For eksempel har de levert 265 meter med gangbaner, trapper, rekkverk, leidere og sikkerhetsporter til Follafoss sitt gigantiske settefiskanlegg. Til Osland Havbruk har de levert gangbroer designet for 15 meter i fritt spenn.

Laget sandnesgauk i glassfiber

Åtte sandnesgauker ble produsert i anledning Sandnes kommune 150 års jubileum. En laget Glassfiber Produkter til seg selv.

Standardproduktene er gitterister, rørsystemer, glassfiberstrukturer, kabelhåndteringssystemer, strukturprofiler og sklisikring. Ut over dette kan alt mulig lages på spesialbestilling.

Magnar viser fram en kjempestor sandnesgauk som ble laget i anledning Sandnes sitt 150 års jubileum.

– Selv om den er kjempestor og ser veldig tung ut er den så lett at en person fint klarer å løfte den, smiler han.

Bildetekst hovedbilde: Til sommeren skal nytt bygg på 1000 kvadratmeter i grunnflate stå ferdig til innflytting for Glassfiber Produkter AS. Elling og Magnar Stangeland gleder seg til å samle virksomheten i ett bygg.

Sikkerhetsstige i glassfiber
Det blir mye støv når glassfiberproduktene kappes opp i riktige lengder. Det krever god beskyttelse.