Nå sitter smilene løst hos Verktøy og Industri

Etter en tøff oppstart har Birger Reiestad fått fart på butikken som leverer arbeidstøy og verktøy til proffmarkedet på Jæren.

Fra starten i 2015 har pilen pekt rett oppover for Verktøy & Industri, Bryne. Hvert år har de økt omsetningen med rundt to millioner kroner. I 2018 passerte de 10 millioner i omsetning. 20-25 millioner er målet de håper å nå innen få år.

– Vi har spurt kundene underveis om hva de savner. Åpningstider var viktig. Så nå åpner vi 6.30 slik at de kan kjøpe med seg det de trenger på vei til jobb. Det er ofte vanvittig travelt om morgenen, forteller daglig leder Birger Reiestad.

Nye lokaler gav vekst

Han hadde god jobb i Block Berge Bygg da han tok sjansen og hoppet av for å starte opp egen butikk i 2015 sammen med Verktøy og Industri-gjengen i Egersund.

Et knøttlite lokale på 150 kvadratmeter i Varheia var det første utsalgsstedet. Varene stod oppå hverandre, ut i gangen og inn på toalettet. Lageret var på 36 kvadrat.

Nå har de vært på Håland i halvannet år. Her startet de med 400 kvadratmeter før de plusset på med 100 kvadratmeter til. I tillegg kan de utvide med 200 kvadrat til om de får behov for det.

– Flyttingen er det lureste vi har gjort. Her har vi fått god plass og er lett tilgjengelige. Og så har vi muligheten til å bli enda litt større her, sier Reiestad og legger til at de samtidig skal være litt forsiktige og legge stein på stein.

Hard kamp om kundene

Reiestad nevner åtte konkurrenter i området. Så kampen er hard om kundene. Derfor må de tilby noe ekstra.

– Vi skal tjene på å være vanvittig serviceinnstilte og folkelige, sier han og legger til at oppstarten var tøffere enn han hadde trodd. Beinhard jobbing har gjort at de har lykkes.

Reiestad mener han var enormt heldig som fikk Hilde Hognestad med seg fra starten. Hun hadde 14 år bak seg i Felleskjøpet sin butikk. Det var god erfaring han kunne dra nytte av. Selv hadde han ingen butikk-erfaring.

Lenge har det vært Birger og Hilde. Men nå har de fått Svenn-Kjetil Kristiansen med på laget. De tre utfyller hverandre godt.

Store på arbeidsklær

Butikken har en egen avdeling for arbeidsklær. Firmalogo kan de trykke på umiddelbart. Denne produktgruppen viktig. Ellers så er det alt fra tørkepapir til høytrykksspylere. Det meste leveres til firmaer, men også privatkunder som er over snittet interessert i verktøy kommer innom.

– Jeg drømmer om å lage en webløsning som gjør at firmaene kan bestille på nett og få varene rett på døra, sier Reiestad.

Verktøy og Industri har egen bil de kjører ut og leverer varer hver dag samtidig som de besøker gamle og nye kunder.

Sammen med sine leverandører kjører butikken også kurs for kundene. Det kan være kurs i fallsikring, åndedrettsvern og smøremiddelkurs.

– Hva er årsaken til at dere lykkes så godt tror du?

– At vi er enormt serviceinnstilte, kjenner vår besøkelsestid ute hos kundene og har god kvalitet på varene. Bolter og skruer i løsvekt tror vi også er smart. Et godt rykte er kanskje den viktigste årsaken til økningen, sier Reiestad.

Bildetekst hovedbilde: Svenn-Kjetil Kristiansen, Birger Reiestad og Hilde Hognestad hos Verktøy og Industri AS kan smile fornøyd over jevn og solid vekst siden oppstarten for proff-butikken som nå holder til på Håland industriområde.