Reime & Lode kjører inn bobilene

Reime & Lode på Nærbø tar nye steg innen bobil- og campingvogn-markedet. Nytt utstillingslokale skal gi bobil-entusiastene en ny og vær-uavhengig hverdag.

– Det regner og blåser på Jæren. Skal vi selge brukte bobiler så må også disse stå inne i oppvarmede lokaler, understreker eier Nikolai Reime. Sammen med daglig leder Åsulv Salte gir han Næring på Jæren en omvisning i de nye lokalene rett før åpningsfesten.

Tidligere har brukte bobiler til Reime & Lode stått ute. I det gamle utstillingslokalet på 1100 kvadratmeter har nye bobiler hatt forkjørsretten. Men nå skal også bruktbilkjøperne få det mer komfortabelt.

Totalt med verksted og delelager okkuperer bobilene nå 3500 kvadratmeter innendørs hos Reime & Lode.

Kvalitet i alle ledd

Bobilsalget til den velkjente bilforhandleren på Jæren startet med en tilfeldighet.

– Det startet med at en kjenning spurte om vi ikke kunne få tak i en ny bobil til han. Det gjorde vi. Så var det en til som ville ha. Dermed begynte å importere noen bobiler og stille de ut langs veien gjennom Nærbø. Det gikk ikke så bra. Så mente en kollega at skulle vi selge bobil, da måtte vi satse skikkelig, forteller Reime.

Ved juletider i 2010 ble et industribygg på Bjorhaug industriområde til salgs, og 3. juledag var handelen i boks. Større utstilling og innendørs visningsområde, samt en økende interesse for bobil i hele landet, satte fart på salget. Siden har bobilforhandleren på Jæren ikke sett seg tilbake.

Toppen var i 2015. Etterhvert kom det mange forhandlere som ville ha en bit av bobilkaka.

– Jeg tror vi fortsatt har mange gode år foran oss. Tidligere var det ofte folk i satt alder som kjøpte bobil. Nå kommer også barnefamiliene, forteller de to.

En undersøkelse viser at 1 prosent av befolkningen har bobil mens 2 prosent ønsker seg det. Det viser at det fortsatt er gode muligheter i markedet.

En trygg bobilhandel

Bobilkundene til Reime & Lode kommer fra hele landet.

– For oss er det veldig viktig å ha god service, ha kvalitet i alle ledd og behandle kunden skikkelig. Vi kaller kundene våre for menigheten og de er på fornavn med våre selgere. Vi legger stor vekt på et godt rykte, understreker de to og legger til at det er trygt for kundene å kjøpe bobil av en stor forhandler som har eksistert lenge.

– Vi har en kunde i Alta som kommer til oss for service på bobilen. Det sier noe om den tilliten vi har.

Reime & Lode er den eneste bobilforhandleren i landet som er et godkjent verksted for Fiat og Mercedes.

Samtidig med utvidelsen har de fått agentur på Hobby, Kabe og Fendt campingvogner. Dette segmentet skal de bygge forsiktig opp.

Bilforhandleren ute på Jæren passerer 75 år neste år og har drevet sunt med overskudd i alle år. Satsingen har vært nøktern og jærsk med å legge stein på stein. Omsetningen er i ferd med å runde 200 millioner. Antall ansatte er 43 fordelt på bilforretninger, verksted, dekksenter og bilberging.

Bildetekst hovedbilde: Eier Nikolai Reime og daglig leder Åsulv Salte har tro på fortsatt vekst i bobil-markedet. I november åpnet de et nytt utstillingslokale for brukte bobiler på Bjorhaug industriområde.