Perler seg til gründererfaring

Sier du perle, perlebrett og perling tenker de fleste på barn i barnehagealder. Mikael Åsbjørnsson-Stensland er en 30 år gammel perleentusiast som har bygget en unik applikasjon til hobbyen.

 

– Jeg er ikke flau over å si at jeg perler. Jeg står absolutt inne for det, smiler Mikael.

Han fattet interesse for perling på Underleir, en leirskole for voksne.

– Jeg syntes det var kjedelig å perle Mario-figurer. Og med min bakgrunn og interesse for det grafisk ønsket jeg å se på mulighetene for utvikling, forteller Mikael.

Han er til daglig utvikler av web-applikasjoner i Olavstoppen og en ung mann med masse kreative ideer. Så brynebuen satte seg like godt ned med datamaskinen og programmerte en applikasjon som gjør det mulig å perle fotografier.

Kort fortalt skanner du et foto, legger inn de fargene du har til rådighet og applikasjonen gir deg en oppskrift på hvordan du kan perle så likt som mulig fotografiet med en redusert fargepalett.

Har du bare et begrenset utvalg av fargede perler, så bruker applikasjonen kun disse i oppskriften. Applikasjonen har støtte på flere språk.

– Har du sett noe liknende på markedet?

– Nei, jeg tror dette er den eneste applikasjonen av sitt slag.

 

Utbredt i Europa

Perling for voksne kan sammenlignes med å legge store puslespill eller fargelegge. Det er enkelt, gøy og en fin meditasjon. Det finnes voksne i mange land som har perling som hobby.

Kerstin Jeding er psykolog ved Stressmottagningen i Solna utenfor Stockholm. Hun mener at det å gjøre noe som det ikke stilles noe krav til, i et rolig tempo, kan oppleves som meditativt. Oppmerksomheten vår trekkes til, eller holder oss, i øyeblikket, og for en stund forsvinner omverdenen.

– De fleste av oss opplever nuet som mer håndterbart enn en kanskje slitsom fortid eller en framtid med mange krav, og som tankene gjerne trekkes mot, forklarer hun til Life.

 

Første skritt på gründerdrømmen

Applikasjonen til Mikael ble lagt ut på markedet for et halvt år siden. Så langt har han fått rundt 40 abonnenter av pro-versjonen. I tillegg finnes det en enklere gratisversjon. Brukerne kommer fra mange ulike land.

– Dette er ikke noen jeg skal bli rik på. Det viktigste er å bygge et bra produkt. Og så ser jeg på det som et pilotprosjekt og et første skritt på gründerdrømmen min. Det er kjekt å sette ut noe i live. Da kan jeg høste erfaring i brukervennlighet og markedsføring.

Mikael har fått få spørsmål om hvordan det virker. Det tar han som et kvalitetstegn.

Får du lyst å prøve kan du gå inn på www.beadifier.com.

Legg igjen en kommentar