Nubben er sprell levende

Da Arvid jr Rosland ville satse på en fagbutikk for jakt, fiske og friluftsliv midt i tjukkeste byggefeltet på Bryne var det mange som riste på hodet. Neste år fyller butikken 20 år og er like levende som en gjenstridig vill-laks.

– Det er bedre å være liten og kjapp enn stor og slapp, ler innehaver Arvid jr Rosland. Han har satt seg godt til rette i den store skinnsalongen innerst i butikken. Her rir det lotto- og V6-kuponger fortsatt i hyllene. Men det har blitt mindre av de i årenes løp.

Utenfor er butikken stappfull av geværer, friluftsutstyr og alt en fluefisker kan drømme om. Er du frilufts-interessert så er her mye å sugle etter.

– Til å begynne med måtte vi ha flere bein å stå på. Da hadde vi kiosk her og var store på spill. Jeg var i butikken alltid og jobbet livet av meg. Det var knallhardt, forteller Rosland.

Lyktes som fagbutikk

I 2006 la de ned kiosken og bygget om butikken til å bli en ren fagbutikk for jakt, fiske og friluftsliv. Dermed fikk Arvid mer normale arbeidsdager. Selv er han en ivrig jeger og salgserfaring hadde han innen kjøp og salg av sportsutstyr fra en annen sportsbutikk.

Mange var skeptiske til at det ville gå i pluss med en fagbutikk på Nubben, langt fra Europa- og riksvei, midt inne i et byggefelt. Men de tok feil. Arvid har klart å levere tall på pluss-siden hele tiden. Omsetningen har økt jevnt og trutt og for tiden er de tre ansatte i 100 prosent stilling.

– Veldig kjekt at det har gått slik. Nå holder vi et interessant og variert vareutvalg og kundene våre kommer helt fra Lindesnes til Bergen. Og det er jungeltelegrafen som hjelper oss. Vi klarer ikke å konkurrere på pris, men kompetanse og service skal vi være best på.

De siste årene har de ligget og vakt rundt 8-9 millioner i omsetning og litt over en halv million i overskudd.

Arvid jr Rosland er spesialist på jaktutstyr og har et stort utvalg av hagler og rifler i butikken.

Verdifullt med en faghandel

– Hvordan ser du på fremtiden for fagbutikken?

– Den ser jeg veldig lyst på. Jeg har gal-tru på konseptet. Folk vil bli enda mer bevisste på at de finner noe verdifullt i faghandelen. Her kan de få kvalifiserte tips og råd som de ikke får i en stor kjedebutikk eller på nettet. Jeg er overbevist om at vi også er her om 10 år, sier Rosland og mener at Bryne burde være stolt av å ha en slik butikk, et tilbud med så høy kvalitet.

– Amatørfiskere som jeg er gjerne litt redd for å gå inn i en slik butikk. Er det bare entusiastene som går her?

– Absolutt ikke. Her ønsker vi alle velkomne. Og vi vil gjerne hjelpe med å gi tips og råd slik at du og dine barn for eksempel kan få en god fiskeopplevelse. Her går der flinke fiskeentusiaster som gjerne forteller hva de fisker med i det og det vannet for å få fisk. Det forteller vi gjerne videre, forteller Rosland.

Han har tegnet og designet noen montasje ringer til kikkertsikte 36.mm, 34.mm, 30mm, også med tilt, som de har fått et lokalt firma til å produsere.

– Dette er vi alene om å ha og selger til andre våpenbutikker i Norge. Dette er innovativt og ganske så kult, smiler han.

Verd å nevne er at Nubben også har en stor kjøle som kundene kan komme og låne gratis til å henge opp rådyr eller hjort til mørning i.

Hovedbilde: Mye lått og løye, varm kaffe og mange gode råd kan du få med på kjøpet når du handler friluftsutstyr hos Nubben på Bryne. Fra venstre Jarl Isaksen, Sigurd Bleskestad og Arvid jr Rosland.

Legg igjen en kommentar