Mazak-maskiner for hundrevis av millioner på Jæren

Ingen steder i verden står det like tett med Mazak Integrex maskiner per kvadratmeter land og lager deler som på Jæren. Det er ikke for ingenting Reidar Kverneland i Ravema smilende kaller Jæren for Integrex-land.

En Mazak Integrex (fleroperasjonsmaskin) kan kombinere ulike bearbeidingsprosesser, som dreiing, fresing og gjenging. Den passer godt til industrien på Jæren som lager mye deler til oljeindustrien rundt om i verden.

Men en Mazak Integrex-maskin er ikke noen billig fornøyelse. Den koster gjerne mange millioner. Derfor må oppetiden være høy. Servicefolkene til Ravema må være raskt på plassen om noe skulle gå galt.

Livsstil å selge Mazak

– Dette området er unikt på mange måter, kanskje spesielt fordi vi har lite serieproduksjon her. Våre maskiner er kjappe å stille om, og passer derfor perfekt. Dette gjør at vi har oppnådd en tetthet i området på våre maskiner som du ikke finner noe annet sted i verden. Innenfor område her på Håland er det over 100 Mazak-maskiner. Så per definisjon er dette Integrex land, smiler Reidar Kverneland. Han er fødd og oppvokst i jærindustrien. Det var oldefaren som startet Kverneland plogfabrikk.

Nå er det snart 30 år siden Ravema etablerte seg i Norge. Reidar Kverneland har vært med fra dag 1, og selv om han har passet 60 har han ingen planer om å slutte.

– Dette er en livsstil. Jeg lever og ånder for dette. Jeg har stor tro på produktet og blir nesten mer enn misjonær enn selger, ler Kverneland.

Ravema er en familieeid bedrift og har totalt 150 ansatte i Norge, Sverige og Finland. I dag leverer de alt av maskiner og verktøy en trenger til et verksted.

Nye lokaler på Håland

Tidlig på nyåret flyttet Ravema inn i nye lokaler ved veien helt i starten på Håland industriområdet.

– Dette er en perfekt beliggenhet for oss, sier Kverneland.

Sammen med selger Arnstein Nilsen viser han stolt fram de nye flotte lokalene. Her står det maskiner til over 12 millioner kroner i demosenteret. Kontorer har de i 2.etasje.

Området Ravema på Jæren dekker går fra Risør til Haugesund. Men både selgere og servicefolk overlapper hverandre geografisk.

Bildetekst hovedbilde: Reidar Kverneland og Arnstein Nilsen er god fornøyd med de nye lokalene på Håland. I slutten av mars inviterte de kunder og leverandører fra inn- og utland til innvielsesfest og fagseminar.

Legg igjen en kommentar