Lokal samarbeid-suksess

Samarbeidet mellom Proservice og Norganic går på skinner og er vinn-vinn for begge parter. Fra v. Gerd Anne Eltervåg, avdelingsleder Grethe Botne, Cindy Skjæveland, Miriam Sleveland, daglig leder i Proservice Jan Erik Jacobsen og daglig leder i Norganic Jarle Rossavik.

 

Imponerende, Fantastisk. Super kvalitet. Godordene triller ut av Jarle Rossavik, daglig leder av Orstad-bedriften Norganic. Han kan ikke få fullrost nok samarbeidet med Pro-Service.

 

Det hele begynte med at Norganic ikke var fornøyd med den leverandøren de hadde for ompakking av tørrvarer fra store sekker til forbrukerpakninger – samt etikettklistring.

Norganic har i flere år hatt produksjon og pakkelinjer i flere land, men de var også på jakt etter lokale alternativer. De vurderte også å sette opp en pakkelinje i sine egne lokaler.

Men en av deres samarbeidspartnere foreslo å ta kontakt med en lokal bedrift for mennesker med nedsatt arbeidsevne. Det hadde nemlig de gode erfaringer med.

– Vi var litt i tvil på forhånd om dette ville gå. Men nå er vi kjempeglade for at vi tok kontakt med Proservice. Kvaliteten på det som blir gjort her er helt topp. Vi har kun hatt ett enkelt lite avvik i løpet av samarbeidsperioden, og det er vi ikke sikre på om kommer herfra engang, sier Rossavik.

Det er heller ikke feil at prisen er gunstig. Men uten topp kvalitet hadde det ikke hjulpet noe om prisen var svært så bra for den økologiske matleverandøren. Kundene må kunne stole på matvarene de kjøper.

– Jeg tenker at vi er heldige som har de. Jarle Rossavik, Norganic

Oppdraget passer godt

Pakkeavdelingen til Pro-Service på Ålgård har to store kunder. Mens den andre kunden sine oppgaver reduseres i takt med at folk går fra papir til nett, økes produksjonen for Norganic.

– Vi fikk mindre og mindre å gjøre. Derfor er vi veldig glade for oppdragene fra Norganic. Oppgavene fra dem passer godt for oss, sier avdelingsleder Grethe Botne.

Store kvanta og repeterende oppgaver er de sterke på.

Langsiktig samarbeid

Allerede fra 2010 har Norganic hatt kontakt med Pro-Service og fått utført noen små oppgaver hos dem. Etter hvert har oppdragsmengden økt.

Våren 2016 begynte de med ompakking av kokosblomstsukker, chiafrø, quinoa og himalayasalt for Norganic. I fjor var de oppe i 30 000 enheter. I år blir det enda mer, fordelt på over 30 forskjellige produkter.

Rossavik ser for seg et langvarig samarbeid med Proservice.

– Vi har vurdert å investere i flere pakkemaskiner. Men da vil vi gjøre det i et samarbeid med Pro-Service og gjerne plassere maskinen i deres lokaler.

God følelse

At bedriftene også kun ligger en kort kjøretur fra hverandre gjør det også lettere å teste ut ting. I tillegg gir det dem også en mulighet til å snu seg raskt rundt om det melder seg nye behov. Det hadde de ikke klart med en leverandør i utlandet.

– Jeg ser for meg mye spennende framover og tenker at vi er heldige som har de. Vi hadde ikke klart å gjøre dette selv.

Det er ikke fritt for at det også gir en god følelse å være med på å gi arbeid til folk med nedsatt arbeidsevne.

– Dette er et samarbeid vi er stolte av. En dag tok vi alle våre ansatte til å jobbe sammen med arbeiderne ved Pro-Service. Det ble en skikkelig kjekk dag for begge parter, smiler han.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar