Kjør denne trehjulingen på bil-lappen

Om du ikke har motorsykkelsertifikat og vil unngå bompenger kan en trehjuling fra Motor Centeret på Bryne være løsningen.

Jørn Myklebust eier og driver Motor Centeret på Bryne. Han mener at trehjulingen MP3 kan være et godt alternativ til bilen. Den har fleksibiliteten og fremkommeligheten til en motorsykkel. Samtidig har den kjøreegenskaper som gjør at mange kan føle seg tryggere og mer komfortable enn på tohjulinger. På grunn av sine tre hjul er den også lett å sette fra seg.

Jørn viser hvordan systemet på motorsykkelen virker ved krengning i svingene. Det skal være trygt og godt. Samtidig kan en sitte mer oppreist på en trehjuling ved stans. Da kan en låse forhjulene slik at en slipper å sette beina i bakken.

Riktignok må du ha tatt bil-lappen før januar 2013 om du skal kunne kjøre denne type trehjuling uten motorsykkelsertifikat.

Eldste MC-forhandler

I år runder Motor Centeret på Bryne 25 år. Dermed kan bedriften smykke seg med å være den eldste MC-forhandleren i Rogaland. Nøktern satsing og vekt på kvalitet har gjort at de har overlevd bølgedaler i MC-interessen.

– Det er en hard bransje med små marginer. Vi tjener lite penger på salg av mopeder og motorsykler. Det vi tjener penger på er service og reparasjoner, forteller Jørn.

Motor Centeret på Bryne var først en avdeling av Motorhuset i Sandnes, men to plasser ble for mye for firmaet og de tjente ikke penger. Da valgte Jørn, som var ansatt i Motorhuset, å kjøpe opp avdelingen.

Omsetningen til bedriften har i mange år ligget rundt 6 millioner kroner. Regnskapet har gått i pluss i alle årene Jørn har drevet firmaet. For tiden er de tre ansatte.

Det er verkstedet som gir det største bidraget til at Motor Center på Bryne går i pluss og lever i beste velgående etter 25 år. Både André Berland og eier Jørn Myklebust bruker mye tid i verkstedet.

Godt synlig fra veien

Motor Centeret ligger ved inngangen til Bryne og er godt synlig fra den trafikkerte veien som går gjennom jærbyen. Hver morgen bruker Jørn og kompanjongene en halv time på å stille ut to- og trehjulinger foran butikken.

Firmaet er i to bygg. Det ene er butikk for motorsykler og mopeder. Det andre inneholder utstilling av el-sykler, verksted og lager.

– Det er litt tungvint å ha to bygg, men beliggenheten er så bra at vi kommer nok til å fortsette med virksomheten her, sier Jørn som har kunder fra Stavanger i nord til Lyngdal i sør.

Selger svenske el-sykler

I fire år har han også hatt salg av el-sykler.

– Det hele begynte med at en av de ansatte tok med el-sykkel på bobiltur og viste den fram til andre bobil-entusiaster. Interessen ble etter hvert så stor at vi valgte å lage til en egen utstilling med disse syklene.

Jørn er svært opptatt av at det han selger skal være kvalitet. Derfor har han ikke begynt å selge billige kinesiske el-mopeder.

– Elektriske MC vil nok være mer fremtredende i fremtiden, men foreløpig er kvaliteten og rekkevidden på de fleste ikke bra nok, mener han. Dette er spesielt tilfelle hos mopeder, hvor rekkevidden er for kort for de jærske slettene.

Jørn selger mye Vespa scootere.

– Det er fantastiske kjøretøy med gode motorer og stålkarosseri. Scooterne har fem års garanti og det er lite vedlikehold på dem.

Bildetekst hovedbilde: Jørn Myklebust selger jevnt av trehjulingen MP3 som en kan kjøre på vanlig bilsertifikat og som glir gratis gjennom bomringen.

Legg igjen en kommentar