Hobbyen ble til Klisterdekor AS

I 2006 startet Atle Nærland bedriften Klisterdekor forsiktig på hobbybasis i stova og deretter i kjelleren. Nå er de tre ansatte og en innleid. Denne våren flyttet de inn i nye lokaler på Rimestad.

Klistermerker, konturskårne skilt, lysskilt, bildekor, trykk på klær, reklamepenner, og gulvmatter. Dette er bare noen eksempler på hva Atle Nærland leverer fra bedriften Klisterdekor AS. Og spør du om han kan lage logo til firmaet ditt, så får du det også på plassen.

– Vi er fullt ut et reklamebyrå, understreker Nærland.

Oppdragene spenner vidt. Og Nærland investerer stadig i nye maskiner for å utvide tilbudet. Han har lagt vekt på å ha like godt utvalg i maskiner som de største konkurrentene.

– Det hender at jeg kjøper inn en maskin bare fordi jeg liker den og synes den er spennende. Så har jeg fått oppdrag på den etter hvert.

Men tro derfor ikke at det er noen hasardiøs satsing Nærland driver på med. Han har utviklet bedriften trygt og sikkert og aldri tatt opp en krone i lån på utstyret.

Atle Nærland omskolerte seg selv fra sveiser til dekorprodusent. Det meste av faget har han tilegnet seg på egenhånd.

Løsningsorientert

Kort fortalt er historien til Klisterdekor slik. Morten Ikdahl i Lode Sveis AS eide også en del i firmaet IHS dekor. Da Atle var lei av sveisingen ble han tilbudt å lede dekorfirmaet. Det ble imidlertid bare et kort opphold. I stedet begynte han med å produsere klistermerker i det små på hobbybasis, først i stua, så i kjelleren og videre fikk han leie et hjørne i Amfi i Torgsenteret på Nærbø.

– Etter hvert fikk jeg mer og mer å gjøre. Da jeg fikk tilbud om å leie de tidligere lokalene til Njærheim engro, «bruktbua» på Njærheim ved riksvei 44 valgte jeg å si opp den daværende sveisejobben og satse for fullt. Dette var en så god og synlig plassering at jeg kunne ikke bare ha åpent om kvelden og på lørdager lenger.

Det viste seg å være et riktig skritt. Det gikk ikke mer enn et og et halvt år før han hadde så mye å gjøre at han måtte ansette den første medarbeideren i bedriften.

– Jeg fikk så mye å gjøre at jeg klarte ikke å gape over det selv, sier Nærland og legger til at bedriften har hatt nærmere 300 prosent økning siden starten. Nå går omsetningen mot tre millioner.

Eivor Tjemsland legger på bildekor.

– Hva er det som gjør at kundene velger dere?

– Vi er nok litt ekstra løsningsorientert og har klart å utføre alle utfordringene vi har fått. Og så forsøker vi å ha kort leveringstid. Noen av oppdragene kan vi levere på timen.

Nærland mener at bakgrunnen med å ha vokst opp på gård, vært flere år i CNC-bransjen og fått være med i startfasen av Tubedrill sammen med Jørn Arve Årdal har vært nyttig læring for oppstartsfasen av egen bedrift.

Flesteparten av kundene kommer fra Jæren. Men det kommer også inn noen oppdrag fra andre kanter av landet, kunder som finner Klisterdekor via nettsiden.

Nysgjerrighet og jærsk pågangsmot kjennetegner Nærland. Når han lurer på noe, da gir han seg ikke før han finner utav det. Nærland var en av de første i landet til å bestå kurs i aluminium-eloksering.

Nå kan du også designe dine egne klistermerker via verktøyet på hjemmesiden.

– Det er veldig kjekt og utfordrende å holde på. En vet aldri hvilke oppdrag som kommer inn døra, sier Nærland.

Behovet for større plass til flere maskiner og mulighet til å ta inn kjøretøy gjorde at Atle Nærland og Klisterdekor valgte å flytte inn i de gamle lokalene til Rått design ved riksveien på Rimestad.