Gründeren: Tord Jostein Tollefsen

  • Navn: Tord Jostein Tollefsen
  • Alder: 55
  • Bosted: Lye
  • Bedrift: Tords Garasje AS

Kort fortalt – hva er din gründerbedrift?

Dekktjenester der kunden er.  Jeg har hele verkstedet for hjulskift og dekkomlegging i min nye Opel Movano. Det betyr at vi tilbyr våre tjenester der du er, enten det er hjemme, på jobb eller andre steder. Vi tilbyr sesongskifte av dekk, dekkomlegging, dekkhotell og dekksalg. I tillegg har vi startet opp et verksted på Klepp hvor vi reparerer, fornyer og lakkerer felger.

Hvor lenge har du jobbet med dette?

Jeg startet opp i september 2017

Hvor kom ideen fra?

Jeg har alltid hatt stor mekanisk interesse. Jeg er utdannet flymekaniker fra forsvaret, og har jobbet mange år som flymekaniker i Braathens. Bil og motorsykkel har alltid vært min lidenskap. Da jeg ble arbeidsledig fra oljeindustrien, tenkte jeg at tiden var inne for å realisere en mangeårig drøm om å starte egen bedrift.  Jeg tok tidlig kontakt med Gründerarena Jæren, og fikk etter hvert tilbud om etablererkurs via NAV. På dette etablererkurset ble ideen foredlet og realisert.

Hva var de første skrittene fra idé til oppstart?

Det første jeg gjorde var å skaffe meg kompetanse om hvordan man starter en bedrift. Gjennom Gründerarena Jæren og etablererkurset fikk jeg kunnskap, nettverk og et fellesskap med andre gründere. Så var det bare å sette i gang. Jeg hadde bil som var et godt utgangspunkt til mitt rullende verksted, solgte et par biler, motorsykler og båt for å skaffe startkapital. Så kjøpte jeg inn kvalitetsmaskiner og utstyr, søkte og fikk innvilget godkjenning av Veivesenet. I tillegg fikk jeg god omtale i pressen og plutselig var jeg i gang.

Hvordan har du jobbet videre med dette

Jeg har stort fokus på kvalitet og personlig service. Gjennom god kundebehandling og service har jeg fått et godt renommé, og kundene anbefaler meg videre til nye kunder. Det har også resultert i at NAF har tatt kontakt, og jeg er nå en av deres samarbeidspartnere på Jæren.

Hva skal du gjøre fremover?

Det er viktig å ha fokus på videreutvikling og nye produkt og tjenester. Jeg fikk en mulighet til å være med i et verksted på Klepp hvor vi tilbyr reparasjon, fornying og lakkering av felger. På denne måten slipper kundene unna med en tredjedel av prisen som det koster å kjøpe ny felg. Dette har vist seg å være en populær tjeneste, ikke minst blant bilforhandlere.

Hva er målet med bedriften på lang sikt?

Jeg ønsker å etablere våre tjenester i alle større byer i Norge. Kanskje vi satser på ett franchise konsept, eller noe tilsvarende. Foreløpig har jeg nok med å etablere tilbudet her og befeste kvalitet og konseptet før vi oppskalerer til andre deler av landet.

Hvilke egenskaper synes du er viktig for en gründer?

Det viktigste er evnen og viljen til å ta valg. Du må tørre å gjøre noen valg, og du må stå løpet ut. Ikke gi deg for tidlig, og ikke være lettskremt av eventuell motstand som garantert kommer.

Hva er kjekkest med gründertilværelsen?

At det ikke er to dager som er like.

Og det mest krevende?

Det er ikke to dager som er like.

Hva er dine beste tips til andre som har en idé de vurderer å gjøre til bedrift?

Sørg for at dine nærmeste støtter deg i etableringen. Det er veldig krevende å være gründer, både økonomisk og tidsmessig. Derfor er det avgjørende at du har støtte på hjemmebane.

Sørg for å ha orden og system i alt du gjør.

Legg igjen en kommentar