Gründeren Ingbjørg H. Obrestad

Navn: Ingbjørg H. Obrestad

 • Alder: 58 år
 • Bosted: Nettopp flyttet fra Orstad til Bryne
 • Bedrift: Ingbjørgs Pusterom
 1. Kort fortalt – hva er din gründerbedrift?
  – Jeg er utdannet innen energi- og pusteterapi, samt instruktør i Mindfulness.
  Jeg hjelper folk med: mer overskudd, arbeids- og livsglede, høyere energi-nivå, bedre søvnkvalitet, klarere fokus på arbeid, bedre samarbeidsevne, forebygge og redusere stress.

 

 1. Hvor lenge har du jobbet med dette?
  – Jeg opprettet bedriften i mai 2007, og har arbeidet parallelt med dette og annen deltidsjobb i 11 år. Jeg er nå klar for å satse fullt på bedriften min.

 

 1. Hvor kom ideen fra?
  – Samtidig som jeg arbeidet i Posten, lønningskontorer og Helse Stavanger undret jeg meg stort over hvorfor vi oppfører oss som vi gjør og hvordan alt henger sammen. Jeg hadde en brennende lyst til å jobbe mer med mennesker og forsto etter hvert at jeg måtte foreta noen større endringer. Disse tankene var starten på Ingbjørgs pusterom.
 2. Hva var de første skrittene fra idé til oppstart?
  – Jeg begynte å studere energi- og pusteteknikker og fikk gode bekreftelser på at dette var riktig vei å gå. Det sto ingen rom klare, så jeg startet med behandlinger på kjøkkenbordet og flyttet pusterommet på eget rom i hoved-etasjen etter hvert.

 

 1. Hvordan har du jobbet videre med dette?
  – I løpet av årene jeg jobbet på Gauselskogen AUV, Helse Stavanger fikk jeg muligheten til å bli kjent med Mindfulness. Har etter det utdannet meg til instruktør i mindfulness/oppmerksomhetstrening. Behovet endret seg og jeg flyttet pusterommet til større lokaler i under-etasjen. Etter først å ha arrangert mange 8 ukers-kurs i Mindfulness og så utbyttet av oppmerksomhetstreningen, laget jeg flere tilbud som 5 ukers kurs, helgekurs, dagseminar og 1 ukes kurs i Hellas.

 

 1. Hva skal du gjøre fremover?
  – Nå satser jeg fullt på dette med pust og oppmerksomhets-trening og vil arrangere både dagseminar, 5 ukers-kurs, ukeskurs for private i Hellas og ulike kurs/foredrag for bedrifter.

 

 1. Hva er målet med bedriften på lang sikt?
  – Å være en foretrukket bidragsyter til bedrifter og privat-personer som ønsker å benytte seg av tjenestene som fører til bl.a. mindre stress, mer arbeids- og livsglede.

 

 1. Hvilke egenskaper synes du er viktig for en gründer?
  – Å virkelig ha tro på konseptet, stå på vilje, tørre å be om hjelp og en stor porsjon tålmodighet.

 

 1. Hva er kjekkest med gründertilværelsen?
  – Å styre min egen arbeidsdag og friheten til å utvikle nye tjenester som passer den enkelte til enhver tid.

 

 1. Og det mest krevende?
  – Markedsføring og alt som behøves innen datamaskin-kunnskap.

 

 1. Hva er dine beste tips til andre som har en idé de vurderer å gjøre til bedrift?
  – Ta kontakt med Grunder Arena i høghuset, få hjelp til å vurdere og følge drømmen videre.

Legg igjen en kommentar