Direkte suksess med kranfirma

Sørvest kran og rep. AS traff markedet midt i solar plexus. – Det er vanvittig travelt, sier daglig leder Torbjørn Obrestad. Det første hele året fikk de en omsetning på rundt åtte millioner.

Fire gode kompiser med rik erfaring fra bransjen valgte å starte opp eget kranfirma i slutten av 2018. Det ble en umiddelbar suksess. 2019 har vært et eventyr. Jobbene har stått i kø.

– Det har gått over all forventning og vi regner med at det ikke er lenge til vi må ansette flere folk, sier Torbjørn Obrestad (37) som har åtte års erfaring fra kranbransjen.

Han hadde ingen drømmer om at det skulle gå så godt da de valgte å gå fra sin tidligere arbeidsgiver og starte opp med eget firma.

 Torbjørn har selv god erfaring med å drive egne firmaer. Det har blitt både oppturer og nedturer. Nå ligger alt til rette for at det skal bli en skikkelig opptur.

Utfordrende å takle veksten

I løpet av 2020 regner han med at de når en omsetning på 25-30 millioner.

– Det kan være utfordrende å håndtere veksten, sier Obrestad som gjerne står opp nattestid for å hjelpe kunder.

Den gode servicen har gjort at rykte går om det nystartede firmaet, og kundene kommer også langveisfra for å reparere sin kran hos firmaet eller få påsatt en ny på lastebilen.

Ser etter større lokaler

Firmaet holder til på Håland Industri-område og deler bygg med Appluss AS.

– Det begynner å bli vel trangt her vi er, så vi må kanskje se oss om etter en ny plass.

SørVest kran og rep. er forhandler av det anerkjente italienske kranmerke Fassi. De driver også med sertifisering for alt av løfteutstyr.

– Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Og til større utfordringene er, dess kjekkere er det, sier Obrestad og viser fram noen egne skreddersydde løsninger de har laget for kranbilene. Dekkplater i forkrommet metall, spesialdesignede kufangere og utvendig skap for arbeidsklær for å nevne noe.

– Jeg brenner for at bilene skal se fine ut. Så vi lager egne spesielle og funksjonelle løsninger kundene blir fornøyd med. Vi får veldig mange forespørsler som ikke er helt A4, sier han og understreker at de jobber etter det prinsippet at kundene hele tiden skal vite hva ting koster før de setter i gang.

Bildetekst hovedbilde: Fire gode kompiser i kranbransjen valgte å starte for seg selv. Det har de ikke angret på. Jobbene står i kø og snart må de lete etter større lokaler. Fra venstre Joar André Sæther, Pål Robert Sæther, Bernt Pedersen og Torbjørn Obrestad.