Blekkskriveren gjør comeback

Miljøvennlig og mye rimeligere. Nå gjør blekkskriveren comeback hos private, små- og mellomstore bedrifter, forteller Asle Haveland i Datahjelpen IT. Han har nettopp blitt Epson-forhandler på Jæren.

Vi møter en entusiastisk daglig leder for Datahjelpen IT i sitt kontor og verksted på Håland industriområde ved Bryne.

Ivrig kan han legge frem dokumentasjon på at nå har blekkskriverne tatt igjen og gått forbi laserskriverne når det gjelder økonomi, miljø og prestasjoner.

Blekkskrivere har normalt vært rimelige, mens blekk har vært dyrt. Derfor har det før vært en bedre løsning å investere i en litt dyrere laserskriver dersom en skal bruke skriveren mye. Men nå er dette snudd på hodet, mener Haveland.

– De nye blekkskriverne er energieffektive og miljøvennlige. De bruker 96% mindre energi enn en laserskriverne, har 94% mindre avfall og avgir opptil 92% mindre CO2, forteller han.

Asle legger til at dersom alle bedrifter i Vest-Europa byttet til en bedriftsskriver fra Epson ville CO2-utslippet blitt redusert med en mengde som tilsvarer volumet som absorberes av minst 26,9 millioner trær.

Liten bedrift, stort arbeidsfelt

Datahjelpen IT ble etablert som AS i 2015 og er nå tre ansatte pluss en spesialist som leies inn på oppdrag med å redde data fra ødelagte harddisker.

Firmaet har et bredt arbeidsfelt der de gjør alt fra å sette opp dataløsninger for firmaer, bønder og privatpersoner, monterer overvåkningsutstyr i fjos og på arbeidsplasser, samt løser opp i dataproblemer eller fikser utstyr.

Asle forklarer hvordan de kan ordne opp i trege tråløse internettløsninger.

– Mange lurer fælt på hvorfor nettet er så treigt når de har investert i en god ruter. Men det er flere ting som kan spille inn. For eksempel kan naboens trådløse nett ødelegge for ditt, eller du har en gammel enhet som bruker mye av kapasiteten. Vi kan måle og finne utav hva som er problemet og sette opp en løsning som avhjelper problemene, sier han.

I Vesthagen 2 der Datahjelpen IT holder til er det mange ledige kontorlokaler.

– Det hadde vært kjekt om flere gründerbedrifter, datafirmaer eller andre ville etablert seg her så kunne vi fått til et spennende miljø i de nye lokalene, sier Asle og legger til at her er også et godt kursrom i tillegg til kontorene.

Bildetekst hovedbilde: Daglig leder Asle Haveland og dataelektroniker Kristine Fjeldsaa i det lille firmaet Datahjelpen IT tilbyr seg å komme hjem til kundene for å gi hjelp med datautstyr og programmer.

Legg igjen en kommentar