ALC og Prosjektil ble sterkere sammen

Prosjektil og ALC er nå distriktets størst lokaleide rådgivningsfirmaet innen bygg- og anleggsbransjen. De ønsker å ta opp konkurransen med nasjonale og internasjonale konkurrenter.

Det var i fjor vår at Prosjektil AS kjøpte opp 50 prosent av aksjene i ALC AS som siden 2002 har hatt kontorer i Øksnevad Næringspark.

Nå har de ett år bak seg som to selvstendige firmaer i et tett samarbeid. Etter hvert er planen at de skal bli ett firma med en kontorlokasjon, trolig nærmere Stavanger. Men det betyr ikke at de vil svekke sin tilstedeværelse på Jæren.

– ALC hadde kompetanse på noe vi i Prosjektil manglet, det byggetekniske. Vi er spesialister på administrasjon av prosjekter, vei, vann, avløp og det landskapstekniske. At vi nå har gått sammen betyr at vi kan tilby et komplett rådgivningsmiljø. Dette var vinn-vinn for begge og nødvendig for at vi kan ta opp konkurransen med de store aktørene om store prosjekter, sier daglig leder i Prosjektil Sverre Heskestad.

Han legger til at det ikke kun er store prosjekter de er interessert i. Nei, de bygger alt fra private garasjer til store haller.

God lokal kjennskap

Daglig leder i ALC, Arild Lunde, mener det er svært viktig å bygge opp et sterkt lokalt multidisiplint rådgivningsmiljø.

– Styrken med å være lokaleid er korte beslutningsveier og samlet kompetanse geografisk. Å ha alle disse fagområdene i eget hus betyr at vi har kontroll på både kvalitet og kostnader, sier han.

Lunde synes oppkjøpet kom på et helt riktig tidspunkt.

– Jeg er 62 år nå og for meg var det viktig å se fremover, sikre arbeidsplassene i ALC, slippe litt av ansvaret fra skuldrene mine og konsentrere meg mer om fag, sier han.

Mer fra samme selskap

Det stilles nå større krav til byggeprosjekter i alle faser, til og med i dokumentasjonsfasen. En trend er at oppdragsgiverne i større grad ønsker totalpakker slik at de slipper å forholde seg til mange ulike leverandører.

– Det kan vi nå tilby, så vi står bedre rustet enn noen gang til å møte utfordringer oppdragsgiverne krever, sier Heskestad.

Selskapene tilbyr nå alle type tjenester innen prosjekt- og byggeledelse, prosjektering VVA, landskapsarkitektur og tekniske fag, prosjekteringsledelse, uavhengig kontroll og SHA. I tillegg satses det på bruk av VR og drone i prosjektering, visualisering og film.

Mens ALC-ansatte har en snittalder på over 50, består Prosjektil av et yngre mannskap med en snittalder på godt under 40 og en kvinneandel på 40 %.

Det er kamp om gode ingeniører innen bygg og anlegg så Prosjektil har lagt vekt på å snappe de beste rett fra skolebenken.

– Ingeniører trenger gode miljø og utvikle seg i. Det tilbyr vi, og vi ser at flere søker seg til oss. Det er viktig med tanke på framtiden, sier Heskestad.

FAKTA OM PROSJEKTIL:

  • Rådgivende ingeniørselskap innen bygg og anlegg
  • Stiftet 2000
  • 50 ansatte
  • Omsetning i fjor 62,5 mill.
  • Større prosjekter: Velodromen på Sola, Tytlandsvik Aqua, Gand vgs og Stavanger Lufthavn Sola.

FAKTA OM ALC

  • Rådgivende ingeniørfirma i byggteknikk
  • Stiftet i 1997
  • 12 ansatte
  • Omsetning i fjor 17 mill.
  • Større prosjekter: Bjerkreimshallen, Sandnes Rådhus, Titania, Jærmuseet.

Bildetekst hovedbilde: Fra venstre: Salg og markedsansvarlig Magne Fuglestad, og daglig leder i Prosjektil er glade for å forene krefter med Arild Lunde i ALC. Sammen kan de tilby et komplett rådgivningsmiljø innen bygg- og anleggsbransjen.

Legg igjen en kommentar