40 prosent opp hvert år for DatahjelpenIT

– Det har blitt noen lange dager og noen sinte koner, ler daglig leder i Datahjelpen IT, Asle Haveland. Bedriften han leder har styrket seg hvert år. Denne våren forsetter oppgangen og de ansetter flere folk.

– Vi trenger blant annet en utadvendt datanerd. En selger med IT-bakgrunn. Det finnes det ikke så mange av, smiler Asle Haveland.

Han har opplevd en jevnt og sterk vekst siden oppstarten i 2016. Fortiden er de seks ansatte og regner med å plusse på med et par-tre stykker til i løpet av året.

– Vi har hatt en god økning når det gjelder bedriftskunder. Dette er muligens fordi vi nå har blitt en leverandør av Microsoft 365 og leverer hele driftsløsninger til små og mellomstore bedrifter. Vi setter også opp enkle og rimelige nettsider og vi leverer brannmurer, nettverk og WiFi. Vi har blitt en mer totalleverandør.

Han nevner at de til og med har fått et advokatkontor i Oslo som kunde, selv om de regner deres distrikt som området fra Stavanger til Egersund.

At det har fått opp et godt synlig skilt på bygget, det tror han også har effekt for kundetilstrømningen.

– Området her på Håland har blitt mer aktuelt med flere store bedriftsetableringer som for eksempel naboer som Biltema og Abobil. Da kjører flere forbi her og ser skiltet.

Møterom- og hjemmekontorløsninger

– Hvordan var fjoråret?

– Det var et godt år for oss. Vi har sprunget mer enn før og laget møteromsløsninger og lagt opp til hjemmekontor. Til tider har vi gått tomme for datautstyr fordi det har vært leveranseproblemer.

Haveland forteller at de sliter litt med å ta unna alle oppgavene, men de ønsker ikke å si nei til noen.

– Hvor ender dette, hva er målet?

– Egentlig hadde vi bare tenkt å være to-tre stykker i firmaet. Men det ene har dratt det andre med seg, så vi henger bare med på utviklingen. Egentlig går det litt for fort og det blir mange lange dager, sier Haveland. Selv er han mindre ute og setter opp tekniske ting enn før. Nå er det mer planlegging av større løsninger og salg.

Skrivere er fortsatt et av deres favorittprodukter. I tillegg til Epson kaldblekkskrivere har de også blitt forhandler for Lexmark laserskrivere. Lexmark er markedsledende på laserteknologi.

– Produktene er av høy kvalitet og for lang levetid med ny og bedre teknologi som gir mindre miljøfotspor. Alt skal være så grønt som mulig i dag, derfor har vi også begynt å bytte ut bilparken med el-biler, legger Haveland til.

Bildetekst hovedbilde: Daglig leder i DatahjelpenIT AS, Asle Haveland, opplever en sterk vekst for den nystartede IT-bedriften.